ביקורת דוחות כספיים חיונית לשמירה על הבריאות הפיננסית והשקיפות של חברות. למעשה, ביקורות כאלה מסייעות לבעלי עסקים ולבעלי מניות לקבל החלטות מושכלות לגבי עתיד החברה. אבל, מי צריך לערוך את הביקורות האלה, ומתי ראוי לעשות זאת? הינה כמה פרטים שכדאי לכם לדעת בנושא. ראשית, אם ננסה להבין מי עורך צריך לעשות ביקורות כאלה, אנחנו נראה שכל חברה גדולה צריכה שירות כזה. שנית, יש לא מעט מקרים שבהם צריך לבצע ביקורות כאלה. למשל: כאלה יש לכך דרישה משפטית, כאשר יש צורכי מימון שונים או כאשר רוצים לבצע פעולות כמו מיזוג בין חברות שונות.
מי עורך ביקורת כאלה?
מעבר לכך שצריך להבין מהן ביקורות של דוחות כספיים ומתי צריך לבצע אותן, רצוי גם להבין מי עושה אותן בפועל. קיימות שלוש אפשרויות לגבי מי שיכול לעשות ביקורות כאלה: מבקרים חיצוניים, מבקרים פנימיים וגופים ממשלתיים. מבקרים חיצוניים הם אנשי מקצוע עצמאיים הבוחנים את הדוחות הכספיים של החברה כדי לוודא שהם נקיים מהצהרות שגויות מהותיות. לעומת זאת, במקרה של מבקרים פנימיים, אנחנו רואים שלרוב מדובר על ארגונים גדולים. למעשה, בארגונים גדולים לרוב יש מחלקת ביקורת פנימית שתהיה אחראית, בין היתר, על המשימה הזאת. לבסוף, במקרים מסוימים גופים ממשלתיים יהיו אחראים לבצע את ביקורת הדוחות של החברה או הארגון.
אל מי פונים לצורך קבלת סיוע בנושא?
אם גם אתם מנהלים חברה או ארגון ועליכם לבצע ביקורת מסוג כזה, טבעי שתרצו לדעת אל מי עליכם לפנות. לא חסרות חברות שיכולות להציע שירות בתחום הזה ולכן ברור מדוע גם אתם בדילמה, כי איך תדעו על מי תוכלו לסמוך? הרעיון בביקורות מהסוג הזה הוא לדעת שמי שמבצע את הביקורת עושה עבודה טובה ומקצועית ביותר. לכן יש לברר מספר פרטים אודות הגורם החיצוני שאליו אתם פונים. למשל, האם מדובר על חברה שהמומחיות שלה היא ביצוע ביקורות כאלה? והאם תוכלו להיות בטוחים שאתם בידיים טובות עם אנשי המקצוע של אותה חברה שאליה רציתם לפנות? בדקו הכול, כולל המלצות, וכך תוכלו לדעת שבחרתם בצורה נכונה.